God Jul och Gott Nytt År!


Juletid

Barnens julshow på skolan i onsdags gick jättebra. Både Mathilda och Elias spelade keyboard och sjöng när deras klasser uppträdde. Mathilda fick betyg för första gången och hon har varit riktigt duktig i skolan!

Igår åkte vi till Umeå för att fira jul med Ingelas mamma och syster med familj.
När vi kom fram var det -15 grader, men idag har det slagit om till 0-gradigt och regn.
Känns konstigt att lämna all snö i Ytterhogdal för att fira jul i ett snöfattigt Umeå.

Nu har trillingarna hunnit bli åtta månader. Vi känner att den här bloggen fyllt det syfte vi haft att berätta om vår första tid som storfamilj. Det här blir därför vårt sista inlägg på bloggen.  

Tack till alla som har följt oss här!

Vi önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

//Per och Ingela


Sista dagen

Idag jobbade Elisabeth sista dagen hos oss. Hon har gjort ett jättebra jobb med trillingarna och hushållssysslor, så det kommer verkligen att märkas att hon inte är kvar. Vi har kommit väl överens under tiden Elisabeth jobbat hos oss och hon har lovat att komma och hälsa på oss framöver.
 
Nu ska vi klara oss själva och det ska nog gå bra. Desto äldre trillingarna blir, desto lättare är det att hinna med alla tre, även om man är ensam hemma. Nu kan de sitta i sina matstolar vid bordet, istället för att man måste bära dem som när de var små. Då var det svårare att få armarna att räcka till...
Får väl se om vi anlitar städtjänst och nyttjar RUT-avdraget framöver om vi inte hinner med städningen här hemma.

Imorgon är sista dagen innan skollovet. Mathilda och Elias deltar i skolans julshow så jag ska gå dit och titta på dem. Ska bli roligt!

//Ingela

Numrerade godingar, tröjor från morfar och Kia


Snart dags att åka bil


Sjukhusbesök

Igår var vi till Östersund för kontroll på sjukhuset. Emilias blåsljud på hjärtat har inte försvunnit. Hålet finns kvar mellan höger och vänster kammare.
Vi kommer att få tid för ny kontroll om 3-6 månader. Förhoppningsvis har hålet växt igen då. Om det inte gör det kommer man att åtgärda problemet genom att gå in via en åder och täppa till hålet.

Elmers huvudform kontrollerades också. Enligt läkarna är det inget medicinskt problem att hans huvudform är något sned bakifrån/uppifrån sett. Det är bara kosmetiskt anser de. Man tog bilder av Elmers huvud för att skicka dem till Göteborg, där specialister ska titta på bilderna. Läkarna i Östersund tror inte att Göteborg kommer att föreslå operation av kosmetiska skäl heller.

Per och jag känner oss inte alls intresserade av operation av kosmetiska skäl, utan kommer att avstå även om vi skulle bli erbjudna det för Elmer. Känns som ett alldeles för stort ingrepp för en obetydlig orsak.
När Elmer får mer hår kommer det knappt att synas alls att huvudet är ojämnt.

//Ingela

Lucia

Igår var det luciafirande i skolan. Jag jobbade, så tyvärr hade jag inte möjlighet att gå dit och titta. Mathilda var tärna i luciatåget och de besökte skolan, kyrkan och äldreboendet i byn. Allt hade gått bra tyckte Mathilda.

Denna vecka har Elmer utvecklats mycket. Han fick två nya tänder i lördags i överkäken. Det var en gnällig dag kan jag säga. Till slut upptäckte jag de två tänderna, så att hans dåliga humör fick en förklaring.

Elmer har blivit så duktig på att sitta i matstolen och lära-gå-stolen de senaste dagarna. Han har legat långt efter tjejerna, men nu verkar han orka sitta längre stunder för varje dag.

På torsdag ska vi till Östersund och kontrollera hans huvudform och Emilias blåsljud på hjärtat.

//Ingela



Sitträning

De senaste dagarna har barnen sovit bra. De är inte snuviga och förkylda längre, så bara det gör nog att de sover bättre. Jätteskönt för mig och Per, som får längre sammanhängande sovperioder.

Marielle kan snart sitta själv. Hon kan sitta på golvet på ett täcke utan stöd ett par minuter och balansen blir bättre och bättre. Marielle kan ta saker som ligger i närheten och sedan rätta upp sig igen. Ligger sakerna längre bort tippar hon omkull.
Även Emilia är på gång att sitta själv, medan Elmer har en bit kvar.

Vi har fått ganska mycket snö det senaste dygnet och det ser riktigt julfint ut ute med snötyngda träd. Det är bra för imorgon är det ju 3:e advent. Då ska vi åka till Ljusdal och julhandla lite.

Mathilda ser fram emot denna lördagskväll. Hon ska åka till Älvdalen på en dans som fritidsgårdarna anordnar.
Tur att vädret inte blev så otrevligt som det förutspåddes, för vägen till Älvdalen är inte rolig då.

//Ingela


Sömnlös natt...

Hur svårt kan det va? att somna alltså!
Kan inte fatta hur många saker som jag måste ligga o fundera på innan jag får ro.

Nu har det gått två veckor sedan allt brast för mig på jobbet.
Två veckor där mina känslor spelar mig spratt hela tiden.
Har aldrig tidigare haft såna svängningar känslomässigt.

Försöker att vara så social jag bara kan, och ha kvar delar av min vardag, men det är inte lätt!
Vissa saker går bra, som t.ex att vara med på ett möte angående skolan i Ytterhogdal, medans andra saker känns som att det dröjer länge innan jag klarar igen.
Får fortfarande hög puls och en klump i magen varje gång det ringer i telefonen här hemma.

Jag har blivit ordinerad vila, sömn, fysisk aktivitet, vara ute och samtalsstöd.
Väntar fortfarande på att komma igång med samtalsstöd, men jag försöker att träna och vara ute så mycket som tiden tillåter.
Tack vare Elisabeth som hjälper till på dagarna så får jag möjlighet att sova/vila lite extra...

//

Per


Men så här liten är Ida bredvid Marielle med långa ben.


Söta Ida ser så stor ut...


En trevlig helg

I lördags fick vi besök av kusinen Alfred som kom med bussen från Ljusdal och hälsade på Elias.
De byggde lego, lego och återigen lego.

Mathilda, som ska konfirmera sig till våren, var på "läger" i prästgården och sov borta på lördagsnatten.
Hon kom hem igen efter gudstjänsten på söndagen, glad men trött. Konfirmanderna hade inte gått och lagt sig speciellt tidigt...

På söndagen var Per och Elias till Östersund på schack-tävling hela dagen.
Elias vann på walk over, hans motståndare kom tyvärr inte. Per vann sitt parti och det gjorde även den tredje spelaren i lag Ytterhogdal, som nu toppar länsserien.

Jessica, Hilda och Ida kom för att hämta Alfred. Det går ingen buss hem till Ljusdal på söndagar.
Ida har blivit så stor och tittade på oss med stora ögon. Hilda var duktig och hjälpte till att mata Marielle.

Marielle, Elmer och Emilia var på bra humör hela dagen. Skönt att Elmer är glad igen, för förra veckan var han inte alls nöjd. Kanske hade han samma halsonda som vi övriga haft?

//Ingela

Shopping och skidskytte

Igår var vi på skidskytte i Östersund med jobbet. Gittan och jag passade på att ta ledigt på förmiddagen för lite shopping/julhandel. Vi tog det lugnt och fikade och strosade på stan.
På eftermiddagen förflyttade vi oss upp till stadion där vi mötte upp de andra från jobbet. Det blev middagsbuffé i VIP-tältet och sedan fick vi se Carl-johan Bergman vinna herrarnas sprint!

Efter tävlingen hämtade jag upp Mathilda på busstationen. Hon var på väg hem från praktiken i Umeå och åkte med mig sista sträckan hem till Ytterhogdal.

//Ingela

RSS 2.0