Roliga djur på sommarcafé


Sommarcafé

Söndagen bjöd på ett underbart väder och vi åkte till stugan över dagen. Jessica, Rolle, Hilda och Ida kom för att hämta Alfred som varit hos oss under veckan. Tillsammans besökte vi Säters sommarcafé i närheten av stugan.
Sommarcafén är perfekta att åka till med trillingarna, för då kan de krypa runt på gräsmattan när vi övriga fikar.

I förrgår tog Emilia två små steg, men sen dess har hon inte gjort om det. Marielle går ordentligt bredvid oss när man håller henne i en hand, men hon går inte helt själv. Det är i alla fall nära nu...

//Ingela

Härlig dag i Östersund

Elias kusin Alfred är här och hälsar på några dagar. I går så passade vi på att åka till Östersund. Ingela, trillingarna, Light och jag tog en promenad i centrum, och grabbarna fick gå på tivolit nere vid "stråket" ( Mathilda är hos sin pojkvän). Sedan fikade vi i Björkbacka samtidigt som trillingarna fick leka på en lekplats.
Emilia är en busig liten dam. För det mesta så säger hon "inte", och viftar med fingret, men nu har hon tre gånger plötsligt sagt "hej" och vinkat glatt när vi mött folk ute på våra promenader med vagnen. Dom vi möter svarar glatt hej, men Ingela och jag blir lika paff varje gång...

En riktig sommardag!


Alla vill bada


Roligt med egna stolar


Gå och stå

Nu har även Marielle börjat stå utan stöd lite överallt. Både hon och Emilia övar sig flitigt på att stå själva, men ingen av dem har tagit sitt första steg ännu.
Elmer har börjat gå när man håller honom i händerna. Igår gick han en lång sväng med lära-gå vagnen ute på gräsmattan.

Här hemma blir det färre och färre saker framme. Det går inte att ha några som hellst prydnader, blomkrukor eller annat framme. Allt som barnen når tar de.
Viktigast är att stänga toalettdörrarna, så att man slipper hitta någon lekandes med toalettborsten...

För övrigt planerar vi för fullt inför vår resa till Bulgarien i augusti. Vi har ju rest med småbarn förr, men aldrig med tre stycken samtidigt.
Skönt att vi ska utomlands, för den svenska sommaren har inte bjudit på mycket värme här i år.

//Ingela

Schack med mera

Nu har Elias och jag spelat schack i Falun. Elias var mycket nöjd med sin 16:e plats av 44 i Schack4mästaren, och jag spelade fyra remier i min weekendturnering. Nu är Elias hos farfar o Birgitta några dagar, och jag tror att dom har haft det trevligt på Gröna Lund i dag. Under helgen så har min mamma hjälp till med trillingarna genom att vara i våran stuga med Emilia. Ingela har varit hemma med Elmer och Marielle... I dag så har Ingela jobbat, och jag har varit i stugan med mamma o trillingarna.
Mathilda är hos sin pojkvän i Färila.

Elias på schackturnering


Gå-träning för tjejerna


Dags att åka vagnen


Marielle klättrar och sätter sig överallt


Vi gillar att sitta i soffan!


Lite trist

Efter flera dagar av fint väder, har regnet vräkt ned den sista tiden. Det blir lite trångt inomhus och trillingarna blir på dåligt humör och slåss om leksakerna. Idag ska det i alla fall vara uppehåll, så jag hoppas på att vi kan gå ut med vagnen.
Det är lite besvärligt när det är blött överallt ute, eftersom barnen kryper fortfarande och blöter ned sig på en gång.

Till helgen ska Elias och Per åka på schacktävling, så de övar för fullt på kvällarna. Elias ser förutom tävlingen fram emot att få bo på hotell.

//Ingela

Emilia

Emilia har lärt sig att stå utan att hålla i sig. För några dagar sedan stod hon för första gången utan stöd i sin spjälsäng och sedan har hon provat att stå själv lite överallt. Det syns i hennes ögon hur spännande det är!

Mathilda har varit hos morfar i Stockholm några dagar och kom hem mycket nöjd med sin resa. Mathilda och Sofie hade hunnit med en hel del shopping under dagarna.

De senaste dagarna har bjudit på strålande sol och värme.
Per och jag fick en härlig fredagkväll på Gatufesten i Sundsvall, medan barnen sov över hos farmor Ulla. Ehva och Freja hjälpte till att vara barnvakter.

//Ingela

Elmer älskar att gunga!


Mygginvasion

Under den sista veckan så har Ytterhogdal invaderats mygg. Elmer har klarat sig ganska bra, men Emilia får stora utslag och en mygga verkar har provat att äta upp hela Marielle natten till i går.
I övrigt så är allt bra, och i går så åkte vi alla till Loos koboltgruva. Jag och Ingela tog en promenad med trillingarna i vagnen samtidigt som Ehva, Freja, Vidar och Elias gick en guidad tur i gruvan...

RSS 2.0